Dzień 10: Meksyk Chiapas CAFELITO
- Cophi Solutions
- 2 dni temu
- 1 minut(y) czytania
W górzystych terenach Chiapas, w miejscowości Jaltenango, dojrzewają ziarna z farmy Villa Corzo. Mieszanka Bourbon, Typica, Caturra i Catuai wypełnia kubek bogactwem smaków: aksamitna czekolada łączy się z soczystymi cytrusami, a delikatna nuta karmelu dodaje całości ciepła. Przy parzeniu czuć lekki zapach wilgotnej ziemi i świeżych owoców - taki aromat od razu przywołuje wspomnienie spokojnego, grudniowego poranka.
Kraj: Meksyk
Region: Chiapas – Jaltenango, Villa Corzo
Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai
Wysokość upraw: górzyste tereny regionu Chiapas
Obróbka: Washed
Profil smakowy: czekolada, cytrusy, karmel
Palarnia: Cafelito
Jak Ci zasmakowało to całą paczkę znajdziesz tutaj :)





















Komentarze