top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 10: Meksyk Chiapas CAFELITO

W górzystych terenach Chiapas, w miejscowości Jaltenango, dojrzewają ziarna z farmy Villa Corzo. Mieszanka Bourbon, Typica, Caturra i Catuai wypełnia kubek bogactwem smaków: aksamitna czekolada łączy się z soczystymi cytrusami, a delikatna nuta karmelu dodaje całości ciepła. Przy parzeniu czuć lekki zapach wilgotnej ziemi i świeżych owoców - taki aromat od razu przywołuje wspomnienie spokojnego, grudniowego poranka.


Kraj: Meksyk

Region: Chiapas – Jaltenango, Villa Corzo

Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai

Wysokość upraw: górzyste tereny regionu Chiapas

Obróbka: Washed

Profil smakowy: czekolada, cytrusy, karmel

Palarnia: Cafelito


Jak Ci zasmakowało to całą paczkę znajdziesz tutaj :)

Komentarze


bottom of page