Dzień 22: Honduras Sindy Dayanna Fortin PIKOLA
- Cophi Solutions
- 3 godziny temu
- 1 minut(y) czytania
W dwudziestym drugim dniu robi się już nieco bardziej dekadencko - jak deser serwowany po świątecznej kolacji. Honduras od Sindy Dayanny Fortín, rosnący na 1456 m n.p.m., to odmiana Red Catuai poddana Carbon Maceration, czyli fermentacji w atmosferze CO₂. Brzmi naukowo, ale efekt? Totalnie luksusowy.
W smaku pojawia się koniak, wanilia i daktyle - ciepłe, głębokie, otulające nuty, które aż proszą się o miękki koc i chwilę dla siebie. To kawa na wieczór, kiedy świat na chwilę zwalnia i zostaje tylko Ty, kubek i świąteczne światełka. Region: Honduras Sindy Dayanna Fortin Odmiana: Red Catuai Obróbka: Carbon Maceration Wysokość uprawy: 1456 m.n.p.m. Nuty smakowe: koniak, wanilia i daktyle Palarnia: czeska Pikola





















Komentarze