top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 22: Honduras Sindy Dayanna Fortin PIKOLA

W dwudziestym drugim dniu robi się już nieco bardziej dekadencko - jak deser serwowany po świątecznej kolacji. Honduras od Sindy Dayanny Fortín, rosnący na 1456 m n.p.m., to odmiana Red Catuai poddana Carbon Maceration, czyli fermentacji w atmosferze CO₂. Brzmi naukowo, ale efekt? Totalnie luksusowy.


W smaku pojawia się koniak, wanilia i daktyle - ciepłe, głębokie, otulające nuty, które aż proszą się o miękki koc i chwilę dla siebie. To kawa na wieczór, kiedy świat na chwilę zwalnia i zostaje tylko Ty, kubek i świąteczne światełka. Region: Honduras Sindy Dayanna Fortin Odmiana: Red Catuai Obróbka: Carbon Maceration Wysokość uprawy: 1456 m.n.p.m. Nuty smakowe: koniak, wanilia i daktyle Palarnia: czeska Pikola

Komentarze


bottom of page