top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 12: Kolumbia Antioquia FOCUSY

Poranek pachnie lasem i świeżymi owocami. Zielony banan miesza się z nutą leśnych jagód, a czekolada otula wszystko jak ciepły koc. Tak smakuje kawa z farmy Mantagro

w Valparaiso - suszona na słońcu metodą natural, dzięki czemu każdy łyk ma w sobie pełnię owocowego życia. Wystarczy powoli zalać świeżo zmielone ziarna gorącą wodą

i obserwować, jak aromat wypełnia kuchnię - świąteczne poranki nigdy nie były przyjemniejsze.


Kraj: Kolumbia

Plantacja: Antioquia

Odmiana: Castillo

Wysokość upraw: 1700-2300 m.n.p.m.

Obróbka:  Natural - suszona na słońcu

Profil smakowy: zielony banan, owoce leśne, czekolada

Palarnia: Focusy


A co mówi o tej kawie Sylwia - założycielka Focusów?

Czasem jest tak, że piję jakąś kawę do dna i ciągle gdybam co do za smaczek mi siedzi gdzieś z tyłu głowy... Tutaj ten aromat zielonego banana wszedł mi tak z zaskoczenia że musiałam go napisać na paczce! I nie chodzi o cierpkość, której w kawie nie akceptuję, a o ten smak konkretnie. Być może Ty poczujesz coś innego? Natomiast cała kawa jest mega słodziakiem: przewija się w smaku masa owoców leśnych - jagody, maliny, może jerzyna troszkę (wszystko co fioletowe) z czekoladowym posmakiem. Kawka z tych o cięższym body ale mega przyjemna :)


Komentarze


bottom of page