top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 14: Honduras Monecillos FUSZERA COFFEE ROASTERS

W czternastym okienku czeka coś dla fanów połączenia „czekolada + wiśnie”, czyli najbliższej kuzynki świątecznego ciasta brownie. Honduras z regionu Montecillos rośnie wysoko, bo aż na 1550 m n.p.m., a odmiana pacamara - znana z dużych ziaren i wyjątkowej słodyczy - w wersji washed daje czysty, elegancki profil. To kawa, która potrafi zmienić zwykłą chwilę w „świąteczny moment”, nawet jeśli akurat odśnieżasz samochód. Idealna do celebracji małych, grudniowych przyjemności.


Kraj: Honduras

Region: Montecillos

Odmiana: Pacamara

Wysokość upraw: 1550 m.n.p.m.

Obróbka:  washed

Profil smakowy: czekolada, wiśnie

Palarnia: Fuszera a kawka do złapania w pełnej okazałości tutaj

Komentarze


bottom of page