Dzień 20: Salwador Apaneca FUSZERA COFFEE ROASTERS
- Cophi Solutions
- 4 godziny temu
- 1 minut(y) czytania
Dwudziesty grudnia otwieramy z kawą, która ma na koncie… sportowe osiągnięcia! Ten naturalny Bourbon z Salwadoru, rosnący na 1600 m n.p.m., pochodzi od producenta Mauricio Escalona i był oficjalną kawą w eliminacjach do Mistrzostw Polski AeroPress w Katowicach. Brzmi poważnie, ale smakuje jak czysta grudniowa radość.
Naturalna obróbka dodaje owocowej słodyczy, a region Apaneca–Ilamatepec słynie z kaw o czystym, soczystym charakterze. To taka „gwiazda wieczoru” - idealna, żeby poczuć klimat świąt, ale też odrobinę turniejowej energii.
Region: Salwador, Apaneca
Odmiana: Bourbon
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1600 m.n.p.m.
Nuty smakowe: morela, karmel, czerwone jagody
Palarnia: śląska Fuszera!





















Komentarze