top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 20: Salwador Apaneca FUSZERA COFFEE ROASTERS

Dwudziesty grudnia otwieramy z kawą, która ma na koncie… sportowe osiągnięcia! Ten naturalny Bourbon z Salwadoru, rosnący na 1600 m n.p.m., pochodzi od producenta Mauricio Escalona i był oficjalną kawą w eliminacjach do Mistrzostw Polski AeroPress w Katowicach. Brzmi poważnie, ale smakuje jak czysta grudniowa radość.

Naturalna obróbka dodaje owocowej słodyczy, a region Apaneca–Ilamatepec słynie z kaw o czystym, soczystym charakterze. To taka „gwiazda wieczoru” - idealna, żeby poczuć klimat świąt, ale też odrobinę turniejowej energii.


Region: Salwador, Apaneca

Odmiana: Bourbon

Obróbka: Natural

Wysokość uprawy: 1600 m.n.p.m.

Nuty smakowe: morela, karmel, czerwone jagody

Palarnia: śląska Fuszera!

Komentarze


bottom of page