Dzień 5: Kostaryka El Moral Don Alexis NOLENS VOLENS
- Cophi Solutions
- 2 dni temu
- 1 minut(y) czytania
Dzień piąty w naszym kalendarzu przynosi coś, co smakuje jak prezent otwierany trochę za wcześnie, ale absolutnie nikt nie ma zamiaru tego żałować. Ta Kostaryka pachnie śliwkowym winem, smakuje miodem i kończy się czekoladą - czyli idealnie na grudzień. Obróbka natural anaerobic daje jej gładkość i lekką „fermentowaną” głębię, a odmiana red & yellow caturra podkręca owocowość i sprawia, że każdy łyk jest trochę jak deser w płynie. Całość wyszło spod pieca palarni Nolens Volens, która słynie z odważnych wyborów i kaw o wyrazistym charakterze - i tutaj naprawdę to czuć.
Kraj: Kostaryka
Farma: El Moral Don Alexis
Odmiana: Red & Yellow Caturra
Obróbka: Natural Anaerobic
Wysokość: 2000 m n.p.m.
Profil smakowy: wino śliwkowe, miód, czekolada
Palarnia: Nolens Volens





















Komentarze