top of page

Cafelito Cofffee Co.

We do what we do, because we love doing what we do. Shooby doo!

 

Just like people, all coffees are unique. Our passion is sharing that with you. Whether its for pourovers or espresso, as a single origin or a blend of a few - flavor and consistency  are our driving force.

Coffee is not a destination, but rather a journey.

Glad to share this trip with you together. 

See you soon. 

Kawiarnie Cafe Central

Warszawa
Hoża 58/60
Solec 81

Górczewska 17
Lwowska 2a

Kontakt

Co.Phi Uri Wollner

ul. Rosy 3,

02-996 Warszawa

NIP: 9512311386

tel. 513 422 908

Dzień 2 - Honduras El Jardin KLARO

Drugi dzień i od razu przenosimy się do Hondurasu od Klaro, gdzie na farmie El Jardín dojrzewa Parainema - odmiana, która brzmi jak imię elfiego pomocnika, ale w rzeczywistości daje kawy wyjątkowo pachnące i eleganckie. Ten washed z regionu Montecillos jest jak grudniowy spacer po ogrodzie zimowym: żółta śliwka dodaje słodyczy, trawa cytrynowa wnosi świeżość, a kwiatowe nuty robią cały aromat bardziej „wow”. To taka kawa, którą pijesz i nagle świat wydaje się trochę bardziej uporządkowany - nawet jeśli bombki nadal leżą w kartonie.


Kraj: Honduras

Region: Montecillos

Farma: El Jardín

Odmiana: Parainema

Obróbka: Washed

Profil smakowy: żółta śliwka, trawa cytrynowa, kwiaty

Palarnia: Klaro


Klaro słynie z jednego - totalnego przywiązania do przejrzystości (nazwa nie jest przypadkiem!). Ziarna Maksym dobiera tak, by ich smak zawsze był klarowny, świeży i lekko „świetlisty”, dzięki czemu jego kawy świetnie sprawdzają się do codziennych, lekkich przelewów.

Komentarze


bottom of page